Magine stream

Information om Magine

Magine är en molnbaserad TV-leverantör som startade i Sverige 2011.
Med Magine kan du se på tablåbaserad TV via internet – både program som sänds just nu och de som gått tidigare.

Tjänsten är tillgänglig på surfplattor och smartphones, i webbläsare och genom uppkopplade TV-apparater. Du ska kunna se vad du vill, när du vill, var du vill och du slipper bindningstiderna, boxarna, korten och alla startavgifter.

Grundarna för Voddler och Boxer har utvecklat en teknik som kan liknas vid Spotify, fast för tv. Deras svenska bolag Magine ska göra operatörer som Com Hem överflödiga, skriver Dagens Industri.

Den svenska tv-kartan håller på att ritas om. Netflix och HBO gör sina intåg och nu är det även dags för Magine som fungerar på ett liknande sätt som Spotify, och det krävs lika lite bandbredd.

Det är Michael Werner, Håkan Tranvik, Erik Wikström och Mattias Hjelmstedt som ligegr bakom Magine. Man har i dagsläget avtal med ett "flertal" tv-kanaler som skickar sitt innehåll till Magine via fiber.

Systemet ska var i full drift till årets slut och det ska kosta 200 kronor i månaden att abonnera. I lanseringsfasen ska inbjudningar delas ut till nyckelpersoner som sedan får bjuda in sina kontakter.

Efter Sverige-lanseringen står fler länder på tur.

Källa:

Vidare till Magine

Artiklar om Magine
Några frågor till svenska tv-tjänsten Magine…
Magine – en evolution av TV och revolution mobilt
Boxlös tv ska locka tittarnaLiknande streamingtjänster

Streama serier hos Netflix
Streama serier hos Filmnet
Streama serier hos Voddler
Streama serier hos Viaplay

99 kr / månaden

Magine stream

Plattformar:
TV Dator Ipad Mobil

Annons: